Kategorier
oktober 2020

trevlig helg!


Så gott med egenodlad pysalis och vackert att dekorera bakverk med. Physalisplantor har vi flera stycken som nu är inne i värmen. Hör av dig om du vill köpa plantor, endast hämtning. Jag har fina små physalisplantor som är ca 3 månader.

Efter en lång dag ska det bli skönt med myskväll tillsammans med barnen. Vi ska titta på Frost 2. Har du sett den?

Jag vill önska dig en fin fredagskväll!

Kategorier
oktober 2020

trädgårdsjobb

Krattat löv, rensat ogräs och krattat grus. Härligt att få göra helgfint!

Jag erbjuder dig som bor i Söderköping med omnejd trädgårdstjänster som ogräsrensning, enklare beskärningar, lövkrattning, planteringar i krukor och rabatter med mera. Allt du kan göra själv i trädgården men inte hinner eller orkar. Välkommen med din förfrågan och bokning!

Kategorier
oktober 2020

vinnare

Vinnaren i pumpatävlingen drogs igår och idag kom Malin som vann. Malins barn fick välja och de bär den ena pumpan. Grattis!

Kategorier
oktober 2020

pumpatävling

Nu har du chansen att vinna två valfria pumpor från hanniskonst.
Gå in på hanniskonst på facebook för att vara med.
Tävlingen avslutas onsdag 28 oktober kl 23.59 och vinnaren presenteras på hanniskonst på facebook.
Välkommen!

Kategorier
oktober 2020

egenodlad paprika

Drömmen är att vara självförsörjande på grönsaker större delen av året. Långt kvar men från maj till advent äter vi mestadels egenodlade grönsaker och bär/frukt.

Jag vill att många ska få möjlighet att äta grönsaker av hög kvalité och få vackert i trädgården även om den egna tiden inte räcker. Jag tog steget och startade eget företag. I år blev inte något som tänkt med rådande läget i världen pågund av corona convid 19 men det gäller att blicka framåt. Vilken grönsak prioriterar du att köpa närodlad och av hög kvalité?

Kategorier
oktober 2020

frostig morgon

Nu börjar hösten gå mot sitt slut och det är frost på morgonen.
Pumporna är intagna i värmen.

Kategorier
september 2020

roligt med post

Kategorier
september 2020

trädgårdsvandring

Ikväll blev det äntligen den efterlängtade trädgårdsvandring. Även den mer privata delen av trädgården visades. Verkligen fantastiskt roligt att så många kom för att besöka.

Känner mig så tacksam för att jag fått möjligheten att göra detta!

Kategorier
september 2020

imorgon …

Imorgon blir det visning av hela trädgården exklusivt för medlemmar i Söderköpings trädgårdsförening. Det ska bli så roligt!

Har lite planer för att framöver kunna ta emot besök för visning av hela trädgården när pandemin för convid 19 är över.

Först ska den delen av trädgården där försäljning av växter och grönsaker ska vara jobbas mer med. Mycket arbete har gjorts men mycket arbete återstår.

Håll utkik, pumpor kommer att säljas framöver i höst.

I trädgården blommar det mycket fortfarande ganska mycket trots att hösten är här. Insekterna tycker om att det finns något att äta från tidig vår till sen höst i trädgården.

Tips! Plantera vårlökar nu så får du njuta av vackra blommor och bin och fjärilar får mat i vår.

Kategorier
september 2020

11 kaffe

Kategorier
september 2020

spännande ljus

Så länge som jag kan minnas har jag tycket om att titta på himelen och alla växlingar som är i ljuset. En kort stund idag kom regnbågen fram bakom pumpaodlingen. Jag har kikat och det växer många fina pumpor under grönskan.

Kategorier
september 2020

trädgården

Ikväll skulle vi haft trädgårdsvandring i vår trädgård och trädgårdsföreningen i Söderköping skulle kommit till oss. Tyvärr fick vi ställa in på grund av sjuka barn. Det gäller att vara försiktig i dessa tider och inte ta några onödiga risker. Nu hoppas jag frosten dröjer så trädgårdsvandringen kan bli när familjen är frisk. Här kommer några bilder från trädgården ikväll.

Kategorier
april 2021

Skyddad: Minecraft

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan: